Je-li přeprava zboží vaší parketou, pak se s paletami setkáváte naprosto denně. Je to přepravní zásobník, který umožňuje jednoduchou a rychlou manipulaci se všemi možnými typy zboží. Když jde o klasické zboží v krabicích nebo po pytlích, pak je možné tohle zboží na palety naskládat do velmi kompaktních rozměrů. Z toho plyne velmi zajímavá efektivita při manipulaci a obecně přepravě. A tohle je přesně ten důvod, proč je tento přípravek rozšířený doslova po celém světě.

barevné palety

S kontejnery na jedné vlně

Určitě si vybavujete velké kontejnery, které plují po oceánech, kdy jsou naloženy na velkých zaoceánských lodích. Jiné to není ani v případě palet, které naopak najdete v kamionech nebo třeba vlacích. Jsou totiž velmi robustní, vydrží velmi dlouho a jejich koncepce je zřejmá, neboť plyne z norem. Proto je dobré orientovat se v samotném sortimentu, ve kterém tyto přípravky najdete. Sortiment se dá rozdělit hned na několik kategorií, z nichž klasické EURO palety tvoří jednou z nich:

  • Jednocestná varianta = levná, ale jak již název napovídá, nejde využít vícekrát
  • Atypické rozměry = pro náročné přepravce, kteří potřebují něco víc
  • Standardní = naprosto klasické přepravní zásobníky pro dennodenní využívání
  • Ohrádky = pro případ, kdy je nutné přepravit zboží, které nelze jednoduše stohovat

Všechny tyto produkty je možné speciálně tepelně ošetřit, aby bylo zajištěno ještě delší životnosti. Právě proto se dají tyto zásobníky využívat tak intenzivně, a to i několik desítek let, kde je stačí správným způsobem zrenovovat a mohou být použité pro další přepravní cyklus.

palety dřevěné

Vybírejte dle svých požadavků

Každý způsob přepravy je něčím specifický a vyžaduje o něco jiný typ zásobníků. Mějte tedy povědomí o všech, a pokud byste potřebovalo zařídit něco speciálního, určitě kontaktujte výrobce, kteří vám mohou splnit přání a zařídit výrobu atypických nebo zakázkových rozměrů pro vaše potřeby.