Papírové poštovní obálky jsou běžným standardem již mnoho desítek let. V současné době má papír vážného konkurenta, a sice obálky vyrobené z plastických hmot. Využívá se k tomu převážně polyetylen a jeho výhody jsou zcela zjevné. V první řadě je naprosto neprodyšný, tedy můžete do obálky vložit cokoli a její obsah je chráněn před vlhkostí a prachem tak důkladně, že se nemusíte obávat nepříznivých povětrnostních podmínek při přepravě.

Polyetylen je zároveň dostatečně pevný a postačí pro ukládání dokumentů i malých předmětů, aniž by bylo nutné je vkládat do kartonových krabic. Některé z obálek jsou bezpečnostní, opatřené speciálním uzávěrem, a zásilku lze pojistit i na větší částku.

Výhodnou vlastností plastových obálek je i diskrétnost při zasílání citlivých dokumentů a různých cenností, materiál je zcela neprůhledný a bezpečně zásilku chrání před zvědavci.

obálka s květinou a kávou

Igelitová obálka může sloužit jako úložiště drobností

Igelit je polyetylen, je to léty osvědčený, zdravotně nezávadný plast, a lze do něj ukládat prakticky cokoli od léků, přes potraviny až po hračky. V sáčcích si děti nosí do školy svačinu a igelitové obálky https://www.2pack.cz/obalky/plastove-obalky mohou posloužit podobným způsobem, třeba na výletě, kde chcete zabezpečit potraviny pevnějším materiálem, než je pouhý mikrotenový pytlík.

obálka s dopisem na stole

Do obálek můžete doma ukládat i další drobnosti, jako jsou korálky, knoflíky, sponky, kancelářské potřeby, dílky stavebnic, hrací karty, figurky a mnoho dalších předmětů, které se do nich vejdou.

Obálky můžete mít doma v rezervě pro tyto účely, podobně jako sáčky se zipem, jsou velmi levné a mohou se skladovat v podstatě kdekoli, i za velmi nízkých teplot a nevadí jim ani tropická vedra. Polyetylen je tvarově stabilní až do teplot kolem 80 stupňů Celsia. Polyetylen se rozpadá až po mnoha desítkách let, takže se nemusíte obávat, že by v průběhu vašeho života tak rychle degradoval a nebylo na něj spolehnutí.