Předsíň je většinou první, co při vstupu do rodinného domu nebo bytu my, ale i návštěva vidí. Přitom je to místnost tolik opomíjená, často vybavená starým a nevkusným nábytkem a s nedostatečným osvětlením. No není to škoda?! Přitom často stačí tak málo a i nevzhledná malá předsíň, ve které se člověk stěží otočí, se může proměnit v reprezentativní vstupní prostor, který ohromí.

vstup do bytu

Udělejte tak skvělý první dojem a vytvořte vkusný a účelný prostor, který bude nejenom plnit svou funkci, ale navíc dobře vypadat. Pojďte si přečíst několik tipů, které vám do jisté míry zařizování vstupního prostoru usnadní. I když to nebude jednoduché, určitě si s tímto nelehkých úkolem poradíte.

Účelný a přesto funkčně řešený prostor

Ano, je pravda, že předsíň by měla splňovat hlavně funkčnost. K čemu nám bude nádherný vstupní prostor, když nebudeme mít prostor na uložení svrchního oblečení nebo bot. Zařídit obývací pokoj nebo kuchyni je hračka, povětšinou se jedná o velké prostory. Jenže jak je tomu s předsíní. Místnost, ve které se sotva otočíme a jásáme, když se nám do prostoru vejde komoda a pár věšáků. Je pravda, že předsíně neoplývají velkými prostory a každý centimetr čtverečný se počítá, právě proto je potřeba do detailu promyslet umístění jednotlivých prvků.

dlouhá chodba

Úložných prostor není nikdy dost, i proto se nám jistě budou hodit i v předsíni na sezónní oblečení a obuv. Řešením mohou nabízet vestavěné skříně Sten-skrine, které dokáží zužitkovat a plně využít i malý prostor. Úložné prostory volte s ohledem na dispozici místnosti a počet osob, které byt či dům obývají. Zapomenout však nesmíme ani na návštěvy, pro které by měl být rovněž vyhrazen speciální prostor na odložení svrchních oděvů.

Osvětlený prostor

Předsíně většinou neoplývají světlem, což je určitě škoda. Často jsou to ponuré místnosti, do kterých se člověk pomalu bojí vkročit. Přitom stačí tak málo.